Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Investiţie austriacă în ZEL Bălţi. “Gebauer & Griller” construieşte o întreprindere

Publicat 15:55 | 21 Feb 2012 // Economie, Radar, Republica Moldova // 9,070 vizualizări

Foto: Ministerul Economiei

Compania austriacă “Gebauer & Griller” urmează să investească peste 14 milioane de euro în Zona Economică Liberă Bălţi, cu suportul, asistenţa tehnică, logistică şi informaţională a Ministerului Economiei.

Programata investiţie a fost anunţată marţi, 21 februarie, de către conducerea concernului “Gebauer & Griller”, în cadrul unei întâlniri cu viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, informează Serviciul de presă al Ministerului Economiei.

Investitorii austrieci vor produce în ZEL Bălţi cabluri electrice pentru industria automotive.

Reprezentanţii companiei austriece au menţionat că lucrările de construcţie a întreprinderii vor demara în trimestrul doi al anului 2012, iar în vara anului 2013 compania intenţionează să lanseze primul lot de produse finite etichetate “Fabricat în Moldova».

În prima fază a investiţiei, urmează a fi construite hale de producţie şi spaţii de birou (cca. 15 mii m2) şi să fie achiziţionat utilajul.

Managementul companiei a subliniat că această investiţie ar însemna crearea a peste 100 de noi locuri de muncă pentru ingineri şi muncitori calificaţi, iar salariul minim planificat este de 8 mii de lei.

Este scontat un volum anual al vânzărilor de 50 de milioane de euro.

Producţia va fi livrată companiei ”Dra Draexlmaier automotive”, pentru început, iar ulterior va fi exportată în România, Ucraina şi Polonia , inclusiv companiilor “Leoni” şi “Johnson Controls”, se arată în comunicat.

Compania internaţională “Gebauer & Griller”, cu sediul central în Austria, are un renume de peste 70 de ani pe piaţa internaţională a cablurilor industriale, fiind unul dintre cei mai mari producători de cabluri şi fire din cupru, aluminiu şi oţel pentru industria automotive, pentru trenurile electrice de viteză înaltă (TGV) şi ascensoare de capacitate sporită. În prezent, în cadrul reprezentanţelor companiei activează în aproximativ 5.000 de angajaţi, iar cifra sa anuală de afaceri depăşeşte 350 milioane de euro, precizează Serviciul de presă al Ministerului Economiei.

Elldor.Info

8 Comentarii

 1. Galina says:

  Buna ziua, as dori sa aflu pe ce adresa se va afla aceasta intreprindere la Balti, si cind va fi posibil de prezentat cv? Multumesc anticipat.

 2. Elldor.Info says:

  În a doua jumătate a anului 2012 abia urmează să construiască sediul întreprinderii. Vor fi anunţuri la momentul potrivit.

 3. Natali says:

  spunet va rog numarul de telefon

 4. oxana says:

  spuneti-mi va rog daca e posibil ca in acest moment,adica pina in Anul Nou,sa se faca angajarile?….si unde putem publica cv-ul?

 5. oxana says:

  v-as ruga daca e posibil sa-mi dati adresa electronica a companiei….merci anticipat

Lasă un comentariu

Trebuie să fii Logat pentru a comenta.

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!