Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Marian Lupu la sărbătoarea Patriarhului rus Kirill

Publicat 07:32 | 01 feb. 2012 // Politică, Republica Moldova // 1.341 vizualizări

Foto: Patriarhia Rusă

Miercuri, 1 februarie, Biserica Ortodoxă Rusă marchează împlinirea a 3 ani din ziua întronizării Patriarhului Kirill. La ceremonie participă şi Marian Lupu, preşedintele Parlamentului, preşedinte interimar al Republicii Moldova.

Marian Lupu s-a deplasat la Moscova încă de marţi, 31 ianuarie, la invitaţia patriarhului, urmând să revină astăzi la Chişinău.

Dimineaţa, întâistătătorul Bisericii Ruse (65 de ani) oficiază Liturghia în Catedrala patriarhală “Hristos Mântuitorul”, unul dintre cele mai mari lăcaşuri creştin-ortodoxe din lume. Presa rusă scrie că o recepţie este programată la Patriarhie abia în seara zilei de joi, 2 februarie.

În perioada 8-10 octombrie 2011, Patriarhul Rusiei a efectuat o vizită la Chişinău, fiind primit cu înalte onoruri de către demnitarii de stat.  Marian Lupu l-a decorat atunci cu cea mai înaltă distincţie a Republicii Moldova – „Ordinul Republicii”.

Patriarhul Kirill (Vladimir Mihailovici Gundeaev) s-a născut la 20 noiembrie 1946, în oraşul Leningrad,  tatăl şi bunicul său fiind preoţi. A fost tuns în monahism la 3 aprilie 1969.

Marian şi Victoria Lupu s-au întâlnit cu Patriarhul Kirill (foto Catedrala “Hristos Mântuitorul”)

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!