Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Penisul detaşabil le salvează viaţa

Publicat 12:06 | 05 feb. 2012 // Elldorscop, Ştiinţă // 1.600 vizualizări

msnbc.msn.com

Masculii păianjenilor din specia Nephilengys malabarensis beneficiază de un penis cu capacităţi aproape incredibile, au descoperit cercetători chinezi din Singapore. Penisul masculilor din respectiva specie este detaşabil şi poate „pompa” în continuare, chiar după ce „proprietarul” său a fugit să se salveze din faţa femelelor cu comportament canibal la adresa masculilor din propria specie, scrie Descopera.ro, cu referire la Live Science.

Savanţii presupun că această adaptare extremă a apărut în urma comportamentului canibal al femelei, care, după încheierea actului sexual, ar trece imediat la capturarea şi consumarea masculului.

Singura scăpare a masculului constă în desprinderea sa din timp, urmată de fuga de la locul faptei, înainte ca femela să-i observe lipsa.

Astfel, aceşti păianjeni-masculi au cel mult două şanse să se împerecheze, dar numai una în care mai pot scăpa cu viaţă în urma actului sexual.

Savanţii susţin că masculii cu penis detaşabil sunt caracteristici şi unor specii de furnici, gândaci, scorpioni şi cefalopode.

descopera.ro

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!