Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

PMAN: Două proteste, două viziuni, (video)

Publicat 17:47 | 11 feb. 2012 // Republica Moldova, Social // 1.130 vizualizări

protv.md

“Jos Alianţa!”, dar şi “Jos comuniştii!” s-a scandat sâmbătă, 11 februarie, în centrul Chişinăului.

În timp ce comuniştii protestau în PMAN împotriva guvernării, în faţa clădirii Guvernului, simpatizanţii AIE au organizat un anti-protest cu scandări de genul “Jos comuniştii!” de partea cealaltă a străzii, lângă Arcul de Triumf.

La un moment dat, reprezentanţii celor două tabere s-au apropiat suficient de mult unii de alţii, încât s-au pomenit faţă-n faţă. Au polemizat, dar nu s-au înregistrat altercaţii fizice.

Reprezentanţi ai PCRM au estimat la 10 mii de persoane numărul participanţilor la protest. Poliţia apreciază că au fost cel mult 2.000 de persoane.

Comuniştii au reconfirmat că vor protesta în fiecare zi de sâmbătă, „până când AIE va pleca de la guvernare”. În zilele de duminică, în PMAN se desfăşoară proteste împotriva AIE conduse de Iurie Roşca, fostul preşedinte al PPCD.

Jurnaliştii remarcă faptul că, după o pauză de aproape 10 ani, Iurie Roşca, asociat pe timpuri cu lozincile “Jos comuniştii” şi “Comuniştii la gunoi”, se află iarna aceasta în fruntea unor proteste cu un mesaj întors la 180 de grade, dar şi cu susţinători noi: printre manifestanţii pe care-i adună se află numeroşi vorbitori de rusă şi predomină persoanele în etate.

Un reportaj al Pro TV Chişinău din PMAN:

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!