Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Primăria Chişinău va cere în instanţă schimbarea administratorului SA ”Termocom”

Publicat 19:14 | 28 Feb 2012 // Economie, Republica Moldova // 720 vizualizări

chisinau.md

Consiliul Creditorilor SA „Termocom”, întrunit în şedinţă marţi, 28 februarie, “a refuzat să primească cele 5,4 % din datoriile furnizorului de termie privind încetarea procedurii planului”, informează Serviciul de presă al Primăriei Chişinău.

Potrivit primarului general, Dorin Chirtoacă, care a participat la şedinţă, creditorii, împreună cu Ministerul Economiei, solicită majorarea procentului de achitare a datoriilor, în condiţiile în care SA „Termocom” şi-a respectat obligaţiile, acumulând cele 63 de milioane de lei pe contul special al întreprinderii.

Primarul Chişinăului “s-a arătat indignat de faptul că, timp de 12 ani, creditorii n-au solicitat majorarea procentului, refuzând să primească ceea ce li se cuvine conform hotărârii de judecată din anul 2000”.

„Creditoriii n-au crezut că noi vom reuşi să acumulăm suma necesară, stabilită de judecată şi au căutat motive noi pentru a tergiversa procesul de revenire la normalitate a SA „Termocom””, a declarat Dorin Chirtoacă, citat în comunicatul Serviciului de presă al Primăriei Chişinău.

Municipalitatea va cere prin instanţă încetarea procedurii planului şi revenirea la normalitate a SA “Termocom”, precum şi schimbarea administratorului”, se mai arată în comunicat.

Dorin Chirtoacă aprecia anterior, într-o şedinţă a Primăriei, că “se încearcă preluarea “Termocom” de către pretinși creditori”. “Toate rețelele, punctele termice, cazangeriile ş.a. urmează să devină proprietatea unor persoane criminale. Este ceva similar cu ceea ce s-a întâmplat la Regia Transport Electric (RTE), atacurile din ultimii patru ani asupra Primăriei și asupra băncilor din vara acestui an”, menţiona primarul Chişinăului.

Elldor.Info

Lasă un comentariu


− eight = 0

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!