Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

SUA: Român acuzat că a piratat calculatoare ale NASA

Publicat 07:06 | 09 feb. 2012 // Justiţie, Mapamond, Radar, România // 823 vizualizări

descopera.ro

Biroul procurorului din Los Angeles, Statele Unite, a anunţat că un mare juriu federal a pus sub acuzare un cetăţean român pentru piratarea a 25 de calculatoare utilizate în cercetarea schimbărilor climatice la Laboratorul NASA Jet Propulsion din Pasadena, California, informează Associated Press.

Procurorii au afirmat că Robert Butyka, 25 de ani, a fost pus marţi sub acuzare pentru acces neautorizat într-un sistem informatic protejat.

Piratarea serverelor în 2010 a făcut calculatoarele Programului Atmospheric Infrared Sounder inutilizabile pentru două luni, până ce un cod făcut cu intenţie delictuoasă a fost eliminat şi datele recuperate.

Biroul avocatului a adăugat că NASA a lucrat cu autorităţile române, având ca rezultat condamnarea lui Butyka în România luna trecută.

El a fost condamnat acolo la trei ani de închisoare şi ar putea primi o pedeapsă de 10 ani de închisoare dacă este condamnat în Statele Unite.

Pagubele produse de acest hacker sunt estimate la 500.000 de dolari, inclusiv costurile de lucru pe computere şi timpul de cercetare pierdut.

Agerpres

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!