Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Volunia – nou motor de căutare şi reţea de socializare (video)

Publicat 18:21 | 07 feb. 2012 // Elldorscop, Ştiinţă // 1.008 vizualizări

Prezentat de Massimo Marchiori, care a contribuit la elaborarea algoritmului de căutare Google, Volunia este motorul de căutare italian care merge dincolo de Google, scrie „Corriere della Sera”.

Massimo Marchiori a contribuit la elaborarea algoritmului de căutare Google, pe baza căruia Larry Page a realizat motorul de căutare utilizat de toată lumea.

Refuzând toate ofertele din SUA, cercetătorul s-a întors în Italia, unde a realizat şi a prezentat luni, 6 februarie, noua sa creaţie – Volunia.

De săptămâna viitoare, noul motor de căutare va fi accesibil pentru toţi internauţii.

Massimo Marchiori spune că posibilităţile Volunia sunt superioare celor oferite de Google, deoarece pe www.volunia.com vei putea întâlni ceea ce cauţi.

„Seek&Meet” (“Caută şi întâlneşte”) este motto-ul Volunia.

“Practic, noul motor de căutare permite crearea unei harţi personalizate a site-ului, cu toate elementele pe care le găzduieşte. Butonul “media” oferă vizualizarea imediată a conţinutului multimedial pentru căutări rapide”, explică autorul Massimo Marchiori pentru cotidianul italian “Corriere della Sera”.

O altă inovaţie este box office-ul. Întrând pe un site, vom putea vedea câte persoane îl consultă concomitent cu noi sau câte l-au consultat deja şi putem întra în contact direct cu ei. Astfel vom putea să ne împrietenim cu persoane care au aceleaşi interese ca noi.

Volunia este deja brevetat în Statele Unite. S-a născut din uniunea de idei şi capacităţi ale lui Massimo Marchiori, cu susţinerea financiară a omului de afaceri Mariano Pierddu, în colaborare cu societatea Scandiano.

Motorul de căutare este disponibil în 12 limbi, iar structura hardware este concepută astfel, încât să se extindă şi să satisfacă numărul de utilizatori în creştere continuă la nivel mondial.

Olga Pârău
Elldor.Info


Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!