Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Ce nu vor avea voie să mănânce sportivii chinezi care se pregătesc de JO-2012

Publicat 07:32 | 05 mart. 2012 // Mapamond // 1.110 vizualizări

agerpres.ro

JO-2012: Sportivii chinezi nu vor avea voie să mănânce carne

Administraţia generală a sportului din China a interzis sportivilor din această ţară care vor concura la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 să mănânce carne, din teama că folosirea extinsă a clenbuterolului în sectorul de creştere a animalelor din această ţară ar putea crea probleme la controalele antidoping.

Potrivit unei circulare urgente trimise sportivilor chinezi care se pregătesc să participe la viitoarele Jocuri, se interzice acestora să mănânce carne în restaurante şi acasă, cu excepţia celei date de echipă, testată special pentru a detecta eventualele substanţe dopante.

Clenbuterolul este folosit frecvent de sectorul de creştere a animalelor din China, între altele pentru a creşte artificial greutatea porcinelor, bovinelor şi ovinelor.

Fiind considerat substanţă dopantă pentru oameni în unele discipline sportive, pentru efectul anabolizant, este posibil ca mulţi sportivi chinezi să-l consume fără să ştie, iar ulterior să fie acuzaţi că s-au dopat, au considerat autorităţile chineze.

De altfel, chinezii au şi un exemplu din propria ogradă, pe lângă celebra păţanie a ciclistului spaniol Alberto Contador: campioana olimpică Tong Wen a fost suspendată 2 ani pentru control pozitiv la clenbuterol ăn 2010, după care s-a constatat că a fost vorba de un consum nepremeditat.

Agerpres

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!