Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Coca-Cola şi Pepsi sunt nevoite să-şi modifice reţetele

Publicat 13:43 | 09 mart. 2012 // Mapamond, Sănătate // 965 vizualizări

Doi dintre cei mai mari producători de răcoritoare din lume, Coca-Cola şi Pepsi, îşi vor schimba reţetele pentru băuturile lor pentru a nu fi nevoiţi să publice un avertisment cancerigen pe etichetele produselor.

Schimbarea vine ca urmare a unei legi californiene care interzice un anumit nivel pentru o substanţă considerată cancerigenă care este folosită la colorarea băuturilor.

Reţeta a fost deja schimbată în California, acelaşi lucru urmând să se întâmple în curând pentru toate fabricile celor două companii, informează The Guardian.

Asociaţia Americană de Răcoritoare, care reprezintă întreaga industrie din SUA, a remis un comunicat care îi linişteşte pe împătimiţii celor două băuturi. „Consumatorii nu vor observa nicio diferenţă la băutura noastră şi nu au niciun motiv să se teamă pentru sănătatea lor”.

Un reprezentant al companiei Coca-Cola, Diana Garza-Ciarlante, a explicat că procesul de producere a colorantului a fost schimbat astfel încât să fie redus nivelul agentului chimic 4-methzlimidazole.

„Deşi credem că nu e niciun pericol care să justifice această schimbare, le-am cerut celor care ne furnizează colorantul de caramel să ajusteze reţeta pentru a nu fi nevoiţi să publicăm un avertisment pe etichete”, a spus ea.

Centrul pentru Ştiinţe în Folosul Public a formulat o petiţie, în februarie, către Administraţia Statelor Unite pentru Dietă şi Medicamente, în care cere interzicerea utilizării colorantului de caramel.

Un purtător de cuvânt al Administraţiei pentru Dietă şi Medicamente din SUA a precizat că petiţia este analizată, însă a menţionat că un individ ar trebui să consume 1.000 de cutii de răcoritoare pe zi pentru a ajunge la acelaşi nivel cu substanţa administrată rozătoarelor care au făcut cancer.

Conform Beverage Digest, Coca-Cola şi Pepsi reprezintă aproape 90 la sută din piaţa băuturilor răcoritoare.

Mediafax

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!