Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Comuniştii renunţă la proteste până la 1 mai. Motivul declarat de Vladimir Voronin

Publicat 17:59 | 16 mart. 2012 // Accente Info, Politică, Republica Moldova // 1.466 vizualizări

Andrian Gavriliță, via unimedia.md

Vladimir Voronin i-a anunţat pe membrii şi simpatizanţii partidului său că acţiunile de protest organizate de comunişti împotriva guvernării în zilele de sâmbătă, pe parcursul ultimelor două luni, sunt suspendate până la 1 mai.
Atunci, declară Vladimir Voronin, la protest vor fi adunaţi 100 de mii de oameni.

Liderul Partidului Comuniştilor, deputatul Vladimir Voronin, a făcut anunţul în cadrul mitingului desfăşurat în PMAN în după-amiaza zilei de 16 martie. Voronin a motivat pauza luată pentru acţiunile de protest prin faptul că oamenii au nevoie de calm în perioada Postului Mare şi a Paştelui.

Încolonaţi lângă sediul Academiei de Ştiinţe, simpatizanţii comuniştilor au ajuns în PMAN aproximativ la orele 14:10, iar mitingul a durat puţin mai mult de o oră. Reprezentanţi ai Poliţiei au estimat la 10-12 mii numărul manifestanţilor împotriva guvernării.

În discursurile lor, comuniştii au învinuit AIE de „uzurparea puterii în stat” şi au subliniat că, prin urmare, nu-l recunosc nici pe şeful statului ales de parlamentarii guvernării. Voronin a spus că alegerea preşedintelui este „crimă împotriva statului şi a Constituţiei”.

„Alianţa, geanta-gara-Bucureşti!” – era inscripţia de pe una dintre pancardele manifestanţilor comunişti.

Totodată, în PMAN se aflau şi simpatizanţii AIE, care s-au mobilizat pentru un contraprotest, declarând că-şi propun să nu admită violenţe. Presa a estimat la aproximativ 2.000 numărul lor în faţa Palatului Republicii şi la doar câteva zeci în PMAN, lângă Arcul de Triumf.

Ambele manifestaţii au fost autorizate.

Comuniştii intenţionau să-şi aducă protestatarii în faţa Palatului Republicii până la alegerea preşedintelui Republicii Moldova, chemându-şi adepţii în stradă cu începere de la orele 13:30.
AIE le-a dat peste cap acest plan: şedinţa specială a Parlamentului, anunţată iniţial pentru ora 15:00, a fost convocată de Marian Lupu de dimineaţă, la ora 08:00.

Elldor.Info

1 Comentariu

  1. Vasile spune:

    La ce zile am ajuns, cel mai mare aparator al valorilor si linistii bisericesti este un comunist. Voronin este urmat de multi oameni, din interese, dar vai si amar de cei cel cred.

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!