Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Conjuncţia Venus – Jupiter. Explicaţiile astronomilor şi astrologilor

Publicat 18:00 | 13 mart. 2012 // Accente Info, Elldorscop, Radar, Ştiinţă // 2.509 vizualizări

jurnalul.ro

În seara zilei de 13 martie, în partea vestică a bolţii cereşti, se va putea observa o spectaculoasă conjuncţie între planetele Jupiter şi Venus.

Această aliniere va dura până la sfârşitul lunii martie.

La 24, 25 şi 26 martie, semiluna se va alătura alinierii planetare Venus – Jupiter.

Ultima conjuncţie între Jupiter şi Venus a avut loc pe data de 11 mai 2011, iar următoarea va fi peste un an, în data de 28 mai 2013.

“Cei pasionaţi de astronomie pot veni la Observatorul Astronomic al Complexului Muzeal de Ştiintele Naturii din Galaţi să admire această apropiere aparentă între cele două planete”, invită Observatorul Astronomic Galaţi.

Cu ajutorul telescopului, va putea fi observată planeta Jupiter cu cei 4 sateliţi galileeni, împreună cu planeta Venus.

Conjuncţiile sunt fenomene astronomice vizuale care se manifestă printr-o apropiere aparentă strânsă între două sau mai multe corpuri cereşti.

În cazul particular al conjuncţiei din seara zilei de 13 martie, aparent, planeta Venus va trece pe deasupra planetei Jupiter, între cele două corpuri fiind o separaţie minimă de 3 grade, ceea ce înseamnă lăţimea a 2 degete ţinând mâna întinsă.

Chiar dacă aceste conjuncţii nu au o valoare ştiinţifică deosebită, din punct de vedere educativ şi estetic, sunt fenomene ce nu trebuie ratate, explică Observatorul Astronomic Galaţi.

Venus şi Jupiter, planetele cele mai strălucitoare din sistemul solar, apar pe cer una lângă alta în cursul acestei săptămâni, într-o aliniere rară care va dura până la sfârşitul lui martie, scrie Jurnalul.ro, cu referire la Astronomy.com.

Cele două planete se găsesc de duminică seară, 11 martie, la trei grade una de cealaltă, ca urmare a unui efect de perspectivă, şi vor rămâne aşa până pe 15 martie, când vor începe să se depărteze, informează revista americană “Astronomy”.

O asemenea aliniere are loc o dată la 13 luni.

Venus se află în partea dreaptă a planetei Jupiter şi este de circa 10 ori mai strălucitoare.

Cele două planete se află în realitate la mare distanţă una de alta.

Venus se găseşte pe data de 13 martie 2012 la 120 milioane de km de Terra, iar Jupiter – la 840 milioane de km.

Ce spun astrologii

În timp ce astronomii spun că asemenea evenimente nu au valoare ştiinţifică deosebită, unii astrologi vin, în schimb, cu o interpretare foarte optimistă: “Conjuncţia Venus-Jupiter aduce cele mai fericite auspicii pentru pace şi prosperitate. Intervalul este excelent pentru înţelegeri şi tratate, pentru împăcări, alianţe şi cooperări. Tot ce demarează acum are şanse de succes”.

Alţi astrologi par a fi mai precauţi şi mai rezervaţi: “Venus în conjuncţie cu Jupiter este într-adevăr benefic, însă nu prea se simte influenţa decât într-o mică măsură. Mai mult, dacă este singura, va fi destul de latentă, are nevoie de prezenţa altor conjuncţii ca să se întregească şi în orice caz va favoriza relaţiile cu societatea, va da o stare de siguranţă în domeniul financiar, dar toate depinzând şi de restul astrelor, fiind dependentă de ele”.

Planeta Marte s-a apropiat mult de Pământ

Elldor.Info

jurnalul.ro

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!