Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Curtea Constituţională a validat alegerea lui Nicolae Timofte şi a declarat constituţionale hotărârile atacate de comunişti

Publicat 19:06 | 19 mart. 2012 // Justiţie, Politică, Republica Moldova // 1.212 vizualizări

privesc.eu

Curtea Constituţională a pronunţat luni, 19 martie, hotărârea privind validarea rezultatelor alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova. Hotărârea a fost expediată pentru publicare la “Monitorul Oficial”.

Curtea Constituţională a constatat că Nicolae Timofti întruneşte cerinţele articolului 78 alin.(2) din Constituţie şi că a obţinut 62 de voturi valabil exprimate.

Curtea a declarat că alegerile din 16 martie s-au desfăşurat conform principiilor democratice, cu respectarea dispoziţiilor constituţionale, legale şi a standardelor internaţionale în domeniu, nefiind atestate încălcări de natură să influenţeze rezultatele lor.

De asemenea, la 19 martie, Curtea Constituţională a examinat sesizările depuse de parlamentari ai Partidului Comuniştilor prin care erau contestate trei hotărâri ale Parlamentului: cu privire la stabilirea datei alegerii preşedintelui Republicii Moldova, cu privire la comisia specială de desfăşurare a alegerilor prezidenţiale şi cu privire la confirmarea alegerii şefului statului.

Curtea Constituţională a constatat că toate cele trei hotărâri atacate de comunişti au fost constituţionale.

În aşteptarea verdictului Curţii, aproximativ 30 de membri şi simpatizanţi ai Partidului Comuniştilor au manifestat în faţa sediului Înaltei Instanţe, scandând lozinci împotriva guvernării.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!