Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Dragoste la prima vedere

Publicat 08:18 | 07 mart. 2012 // Elldorscop, Şi altele... // 1.275 vizualizări

pixdaus.com

Dragostea este ciudată. Este cel mai folosit cuvânt din lume, dar și cel mai puțin înțeles. Și totuși, vorbim despre iubire și o experimentăm cel puțin o dată în viață.

Felul în care ne îndrăgostim însă este o ciudățenie…

Poate îți sună cunoscută mărturisirea: „L-am văzut trecând strada și m-a lăsat fără cuvinte. M-am îndrăgostit iremediabil de un străin. Mai târziu, după ce l-am cunoscut mai bine, aveam să-l iubesc. Nu știu ce ne-a atras, dar a fost ca un magnet pentru sufletele noastre rătăcite. Și azi, după o căsătorie de lungă durată, încă mai tresar când îl văd”.

Unii numesc asta dragoste la prima vedere. Să fie oare adevărat?

Un sentiment aparte
Experimentezi dragoste la prima vedere când te simți atrasă în mod romantic de un străin pe care îl vezi pentru prima oară.
În acel moment special, parcă totul se oprește în jur. Tot ce-ți dorești este să cunoști acea persoană.
Orice gest stupid devine scuzabil doar pentru că i-ai atras atenția partenerului, iar printre „simptomele” de moment se numără obrajii roșii ca focul și tendința de a zâmbi chiar și la cele mai ciudate glume.
În plus, te simți fericită în preajma acelei persoane și ai vrea ca momentul să nu se mai termine.

Păreri sceptice
Unii oameni de știință nu cred în dragostea la prima vedere. Potrivit lor, atunci când vezi o persoană de sex opus, creierul stimulează un cocktail de substanţe chimice, cum ar fi epinefrina. Acest lucru îți oferă o perspectivă plăcută de viaţă şi te face să reacţionezi romantic faţă de partener.
În acele momente, oamenii reacționează diferit, în funcție de vârstă, sex și educație.
Ceea ce numim dragoste la prima vedere este, în acest fel, nimic special, deoarece i se poate întâmpla oricui și poartă aceleași caracteristici ca o dragoste „normală”.

O predispoziție către frumos?
Alte studii susțin faptul că cei care spun că experimentează dragoste la prima vedere sunt deja pregătiți să intre într-o relație.
Ei nu sunt atrași de oricine, dar par selectivi în ceea ce-și doresc.
Pe scurt, persoanele frumoase le atrag atenția. Acest lucru este normal mai ales că ființele umane, în special bărbații, sunt stimulați vizual.
Așa că, din acest punct de vedere, credința în dragostea la prima vedere este o falsă interpretare a dragostei, deoarece iubirea trece dincolo de ambalajul fizic.

Posibilă definiție
Tot potrivit teoriilor recente, pe măsură ce creștem, începem să ne imaginăm ce dorim de la viitorii parteneri, iar aceste calități sunt înregistrate în subconștient.
Când întâlnim o persoană care se potrivește profilului, avem senzația că o cunoaștem de-o viață. Aceasta este dragostea la prima vedere.

Cum apare încrederea
Indiferent ce atitudine ai față de dragostea la prima vedere, este important să înțelegi că alegerile proprii sunt cele care ne definesc în viață.
Și, la fel de important, întâlnirea cu o persoană specială nu-ți poate garanta că veți rămâne o viață întreagă împreună. Îți dă doar posibilitatea de a afla dacă ești compatibilă cu omul respectiv.
Asta înseamnă că trebuie să ai mare grijă ca după emoțiile primelor tresăriri de dragoste să te asiguri că omul respectiv merită aprecierea și sentimentele pe care le nutrești pentru el. Și, cel mai important, că simte la fel ca tine…

Adela Baboschi
Clickpentrufemei.ro

Crezi că este sufletul tău pereche? Verifică!

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!