Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Eugen Tomac despre alegerea lui Nicolae Timofti în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova

Publicat 15:59 | 16 mart. 2012 // Accente Info, Mapamond, Politică, Radar, RM-UE, România // 1.181 vizualizări

agerpres.ro

Alegerea preşedintelui Republicii Moldova reprezintă „un moment istoric”, a declarat, vineri, pentru Agerpres, secretarul de stat Eugen Tomac, şeful Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP). Eugen Tomac a apreciat că în acest context “vor prinde mai mult contur” aspiraţiile europene ale Republicii Moldova.

„E un moment istoric pentru Republica Moldova ziua de astăzi, pentru că în sfârşit se pune capăt unei instabilităţi politice care a marcat scena publică din societatea basarabeană”, a apreciat Eugen Tomac.

„Le urăm mult succes şi sunt convins că de acum încolo aceste reforme şi proiecte pe care Guvernul de la Chişinău şi le-a asumat în relaţia cu Bruxellesul vor prinde mai mult contur. Este un moment aşteptat de toţi politicienii europeni şi cred că în sfârşit putem discuta despre un proiect care va prinde din ce în ce mai mult contur şi vom merge cu acest mesaj: România şi Republica Moldova împreună în UE”, a mai declarat şeful DRP.

Eugen Tomac a apreciat că Nicolae Timofti ”este un om echilibrat, care ştie foarte bine ce înseamnă demnitatea pentru basarabeni”.

„Noul preşedinte ales, după aproape trei ani de incertitudine şi frământări care au măcinat societatea basarabeană, domnul Nicolae Timofti, este un jurist iscusit, o persoană destul de echilibrată, un bun patriot, un om care ştie foarte clar cum trebuie să discute atât în Est, cât şi în Vest. Ceea ce este cel mai important este că e un om care ştie foarte bine ce înseamnă demnitatea pentru basarabeni, pentru noi este foarte important că în sfârşit Alianţa pentru Integrare Europeană a ieşit din acest impas”, a comentat Eugen Tomac, citat de Agerpres.

Nicolae Timofti este preşedintele Republicii Moldova

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!