Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Februarie 2013: Un asteroid va trece foarte aproape de Pământ

Publicat 16:05 | 17 mart. 2012 // Elldorscop, Ştiinţă // 1.001 vizualizări

telegraph.co.uk

Un asteroid cu forţa distructivă a unei bombe cu hidrogen va trece pe lângă Pământ la o distanţă mai mică decât cea a unui satelit comercial.
Asteroidul, cu diametrul de 50 de metri, a fost descoperit în februarie 2012 de o echipă de astronomi din Granada, Spania, pe o porţiune a cerului în care în mod normal nu sunt observaţi asteroizi.

Asteroidul, 2012 DA14, trece pe lângă Terra o dată pe an, iar la următoarea „vizită”, în februarie 2013, va ajunge la doar 24.000 de kilometri distanţă, informează Descopera.ro, cu referire la “Daily Mail”.

Cercetătorii spun că asteroidul nu se va ciocni cu Terra anul viitor, însă nu exclud ca acest lucru să se întâmple cândva în viitor.

Dacă acest asteroid ar intra în atmosfera Pământului şi ar exploda, forţa generată de explozie ar fi suficient de mare pentru a distruge o suprafaţă de dimensiunile Londrei.

Dr. Gerhard Droslhagen, specialist al Agenţiei Spaţiale Europene, afirmă că „asteroidul măsoară aproximativ 50 de metri în diametru, dimensiune care ar duce la daune serioase în cazul în care ar exploda deasupra unei zone locuite. Explozia ar avea forţa cele mai mari arme nucleare”.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!