Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

George Clooney a fost eliberat din arest

Publicat 15:48 | 17 mart. 2012 // Radar, Vedete // 1.222 vizualizări

Actorul american George Clooney a fost eliberat, împreună cu tatăl său, Nick, după ce vineri, 16 martie, au fost arestaţi la un protest în faţa ambasadei Sudanului la Washington împotriva crimelor de război comise, potrivit manifestanţilor, de forţele armate sudaneze în sudul ţării, informează sâmbătă BBC.

Clooney şi tatăl său au avut de plătit o cauţiune de 100 de dolari.

Într-o discuţie cu reporterii după eliberarea sa, Clooney a spus că principala lui preocupare este legată de soarta oamenilor din Sudan. „Se estimează că zeci de mii de oameni vor muri din cauza lipsei de alimente… aceasta nu este foamete, este o tragedie provocată de guvernul de la Khartoum pentru a-i obliga pe aceşti oameni să plece”, a spus el.

Actorul a spus că aceasta este prima arestare din viaţa lui, adăugând: „Să sperăm că va fi şi ultima”.

Cei care au protestat vineri în faţa ambasadei Sudanului la Washington îl acuzau preşedintele acestui stat african, Omar Hassan al-Bashir, de provocarea unei crize umanitare şi blocarea intrării alimentelor şi ajutoarelor în Munţii Nuba, aproape de graniţa ţării cu Sudanul de Sud.

George Clooney, tatăl său Nick şi mai mulţi activişti şi membri ai Camerei Reprezentanţilor au fost arestaţi după ce fuseseră avertizaţi de trei ori să nu treacă de o linie a poliţiei din faţa ambasadei sudaneze.

George Clooney, arestat la un protest de Serviciile Secrete

Sursa: Agerpres

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!