Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

În atenţia ONG-urilor şi autorităţilor locale! Proiecte finanţate de Estonia

Publicat 07:21 | 06 mart. 2012 // Accente Info, Republica Moldova, Social // 1.213 vizualizări

estoniaaha.com

Pentru anii 2011-2015, Estonia a inclus Republica Moldova pe lista statelor prioritare pentru asistenţa externă, prin mecanismul Cooperare pentru Dezvoltare, administrat de Ministerul de Externe al Estoniei.
Astfel, organizaţiile neguvernamentale, autorităţile publice locale şi alte entităţi au posibilitatea aplicării pentru proiecte bilaterale, cu impact direct în Republica Moldova, anunţă, pe blogul său, ambasadorul moldovean în Estonia, Victor Guzun.

Potrivit ambasadorului, în anul 2011, din 32 de aplicatii pentru proiecte (Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Afganistan), 18 au fost din Republica Moldova.

“Ne dorim un număr cât mai mare de aplicaţii, pentru ca, în cadrul competiţiei, cele mai bune idei să fie susţinute”, scrie Victor Guzun.

Descrierea generală şi unele exemple de proiecte cu Republica Moldova pot fi consultate la acest link: vm.ee/?q=en/node/4083
Strategia relevantă estoniană: Arengukava2011-2015_ENG.pdf
Condiţiile finanţării: Abi_andmise_kord.pdf
Formularul de aplicare: vm.ee/sites/default/files/Mikrofinantseeringu_vorm.pdf

“Termenul-limită de depunere a proiectelor va fi anunţat în scurt timp. Orientativ – 10 mai 2012. Proiectele presupun parteneriate cu organizaţii similare estoniene. Dacă nu aveţi un partener în Estonia, nu ezitaţi să ne contactaţi”, îndeamnă ambasadorul Republicii Moldova în Estonia, Victor Guzun (guzun.md).

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!