Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

„In Memoriam” – o carte în memoria celor căzuţi la Nistru

Publicat 16:59 | 22 mart. 2012 // Cultură, Radar, Republica Moldova, Social // 1.139 vizualizări

army.md

Cartea „In Memoriam”, care prezintă rezultatul unor cercetări referitoare la conflictul armat de pe Nistru, a fost lansată joi, 22 martie, în incinta Centrului de Cultură şi Istorie Militară (CCIM).

„Ediţia însumează circa 315 fotografii-portret ale martirilor, cu numele lor de familie, comisariatele de unde au fost mobilizaţi la acţiunile de luptă şi data decesului.

Totodată, pe fiecare pagină sunt inserate datele cronologice ale evenimentelor din 1991-1992”, a precizat locotenent-colonelul Vitalie Ciobanu, directorul CCIM, citat de Serviciul de presă al Ministerului Apărării.

„In Memoriam” a fost editată de Ministerul Apărării, în comun cu Biroul de Reintegrare, în contextul manifestărilor dedicate comemorării a 20 de ani de la începutul acţiunilor de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova.

La apariţia cărţii au contribuit Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS), autorităţile publice locale, precizează Serviciul de presă al Biroului pentru Reintegrare.

Cartea, cu un tiraj de 1.300 de exemplare, va fi distribuită în bibliotecile din şcoli şi licee, universităţi, primării şi centre militare.

La lansarea lucrării au participat ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, şi viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Eugen Carpov.

În cadrul evenimentului, ministrul Vitalie Marinuţa i-a decorat pe 12 militari în retragere şi în rezervă cu medalia „Crucea Comemorativă”.

Potrivit datelor oficiale citate de Serviciul de presă al Ministerului Apărării, în războiul de pe Nistru şi-au pierdut viaţa 287 de persoane care au luptat de partea Chişinăului, circa 40 au fost date dispărute şi alte 3.500 au fost rănite.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!