Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Moscova: Zeci de arestări în urma unor proteste neautorizate

Publicat 18:40 | 17 mart. 2012 // Mapamond // 1.102 vizualizări

Poliţia rusă a arestat zeci de militanţi ai opoziţiei în momentul în care aceştia participau sau se pregăteau să participe la manifestaţii neautorizate în centrul Moscovei, potrivit agenţiei RIA Novosti.

Câteva sute de pesoane s-au reunit în piaţa Puşkin pentru a cere eliberarea deţinuţilor pe care ei îi consideră politici, a constatat un jurnalist al AFP.

Manifestanţii purtau pancarte pe care se putea citi „Rusia fără Putin” şi „Ruşine NTV”, postul de televiziune care a difuzat, joi, 15 martie, o emisiune în care prezenta opoziţia ca fiind vândută străinilor şi autoarea fraudelor de care acuză puterea la alegerile prezidenţiale.

Liderul liberal Boris Nemţov, unul dintre liderii prezenţi la faţa locului, a explicat că nu a fost cerută nicio autorizaţie pentru această acţiune deoarece nu este vorba despre o manifestaţie ci de o întâlnire cu un deputat, Ghennadi Gudkov, de la partidul de opoziţie O Rusie Dreaptă, pentru care nu au nevoie de autorizaţie.

Protestatarii cer în special eliberarea omului de afaceri Aleksei Kozlov, condamnat săptămâna trecută la cinci ani de închisoare pentru fraudă, într-un proces considerat politic de către opoziţie.

Sursa: Mediafax

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!