Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Noul spion al armatei SUA

Publicat 14:02 | 14 mart. 2012 // Elldorscop, Ştiinţă // 1.001 vizualizări

Melcul-cyborg, spionul-surpriză al armatei americane

Cercetătorii militari americani au creat o nouă categorie de spioni, unii cu adevărat neobişnuiţi. Specialiştii din cadrul Universităţii Clarkson din New York au echipat câţiva banali melci de grădină cu baterii şi camere video pentru a produce astfel un straniu, dar eficient dispozitiv de urmărire de ultimă generaţie, capabil să se autoalimenteze, scrie Descopera.ro.

Echipa de cercetători a primit fonduri direct de la Departamentul Apărării SUA, iar profesorul Evgeny Katz, care conduce cercetările, declară că banii vor fi folosiţi şi la programarea unor insecte-cyborgi.

După implantarea unei baterii speciale unui melc, cercetătorii au reuşit să înmagazineze cantitatea de energie generată de organismul melcului, permiţând astfel zaharurilor din corpul animalului să „reîncarce” bateria internă.

În decursul secolului trecut, porumbeilor le-au fost ataşate camere video de supraveghere a teritoriilor imamice, iar delfinii au fost folosiţi la detectarea minelor subacvatice.

Descopera.ro mai scrie despre arestarea unui porumbel-spion, prinderea unui vultur-spion şi despre un avion-spion de dimensiunile unei păsări colibri.

Spioni americani până la moarte! Gândacii-cyborg

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!