Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Politica SUA faţă de Rusia – determinată de interese, nu de persoane

Publicat 01:21 | 09 mart. 2012 // Mapamond // 1.002 vizualizări

Casa Albă îşi defineşte politica faţă de Rusia independent de persoana care se află la Kremlin, a dat asigurări joi, 8 martie, Preşedinţia americană, în contextul în care revenirea lui Vladimir Putin în funcţia supremă ar putea pune la încercare “relansarea” relaţiilor ruso-americane, transmite AFP.

“Politica noastră faţă de Rusia este ghidată de interesele noastre, şi nu de persoane”, a declarat Jay Carney (foto), purtător de cuvânt al preşedintelui Barack Obama.

“Politica de relansare a relaţiilor cu Rusia, adoptată de preşedintele Obama după preluarea atribuţiilor sale, a fost benefică pentru securitatea Statelor Unite şi a intereselor comerciale ale acestora”, a continuat el.

Potrivit unor observatori, manifestaţiile împotriva lui Vladimir Putin, ales duminică în funcţia de preşedinte al Federaţiei Ruse, ar putea să-l determine pe acesta să adopte o atitudine naţionalistă care să dăuneze relaţiilor dintre Washington şi Moscova.

Carney a dat, însă, asigurări joi, explicând că Statele Unite “îşi exprimă mulţumirea să continue colaborarea şi conlucrarea cu Rusia pe temele comune, indiferent cine este preşedinte”.

Washingtonul a reacţionat cu prudenţă în urma alegerii lui Putin, din nou la Kremlin după patru ani în funcţia de prim-ministru, cerând Moscovei să desfăşoare o anchetă “independentă” privind eventualele nereguli din timpul alegerilor prezidenţiale. Misiunea observatorilor electorali în Rusia a apreciat scrutinul ca “falsificat” şi inechitabil.

Sursa: Agerpres

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!