Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Rezultatele şedinţei de la Tiraspol cu participarea vicepremierului Eugen Carpov

Publicat 18:11 | 19 mart. 2012 // Politică, Radar, Republica Moldova // 1.478 vizualizări

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, a participat luni, 19 martie, la o întrunire comună a coordonatorilor grupurilor de lucru sectoriale în problema reglementării conflictului transnistrean.
Întrunirea s-a desfăşurat în sediul Misiunii OSCE din Tiraspol, cu participarea reprezentanţilor politici, în prezenţa mediatorilor şi observatorilor din formatul de negocieri “5+ 2”, relatează Serviciul de presă al Biroului pentru reintegrare.

În cadrul şedinţei a fost trecută în revistă activitatea grupurilor de lucru şi a fost confirmată necesitatea planificării următoarelor acţiuni commune.

S-a convenit că fiecare grup de lucru îşi va determina o agendă a acestor întâlniri, care se vor desfăşura sistematic, în conformitate cu prevederile Regulamentului comun al grupurilor de lucru la nivel de experţi pentru consolidarea măsurilor de încredere, semnat în luna septembrie 2011.

Reprezentanţii actorilor internaţionali în formatul “5+ 2” au susţinut necesitatea bunei activităţi a grupurilor de lucru şi au subliniat importanţa dinamizării dialogului dintre Chişinău şi Tiraspol.

Participanţii au apreciat pozitiv rezultatele şedinţei comune şi le-au calificat drept un impuls pentru soluţionarea problemelor cu care se confruntă populaţia şi mediul de afaceri de pe ambele maluri ale Nistrului, potrivit comunicatului Biroului pentru reintegrare.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!