Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

UE a interzis zahărul în sucurile de fructe!

Publicat 14:19 | 09 mart. 2012 // Mapamond // 941 vizualizări

Statele membre ale Uniunii Europene au adoptat vineri, 9 martie, în cadrul unei reuniuni a miniştrilor mediului, la Bruxelles, o directivă care interzice adăugarea de îndulcitori în sucurile de fructe, în această categorie fiind inclus şi sucul de roşii, potrivit Agerpres.

Pe viitor, sucurile de fructe nu vor mai conţine, prin definiţie, îndulcitori.

Nectarurile, făcute din piure de fructe, la care se adaugă apă, pot conţine îndulcitori, dar nu mai pot avea etichete de tipul „fără adaos de zahăr”, pentru a pune capăt potenţialelor confuzii.

Noua directivă ar urma să intre în vigoare cel mai târziu la începutul lunii iunie, odată cu publicarea în Jurnalul Oficial al UE.

Statele membre vor avea apoi 18 luni la dispoziţie pentru a transpune directiva în legislaţia naţională.

Elldor.Info relevă că Parlamentul European a adoptat la 14 decembrie 2011 noi reguli de etichetare în cazul sucurilor de fructe şi al nectarurilor, pentru a elimina confuziile privind ingredientele acestora.

Conform acestor reguli, un amestec de două sucuri trebuie să aibă o denumire care să reflecte conţinutul. De exemplu, un amestec de 90% mere şi 10% căpşuni va trebui denumit clar “suc din mere şi căpşuni”. În prezent aceste tip de suc poate fi denumit doar “suc de căpşuni”. Un nume generic de tip “amestec de sucuri” poate fi folosit dacă sunt prezente trei sau mai multe surse de fructe

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!