Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Valeriu Lazăr i-a îndemnat pe oamenii de afaceri din România să investească în Republica Moldova

Publicat 15:29 | 29 mart. 2012 // Economie, Republica Moldova, România // 1.124 vizualizări

În cadrul Forumului interregional moldo-român „Promovarea potenţialului economic şi crearea oportunităţilor investiţionale în Regiunea de Dezvoltare Nord”, organizat la Bălţi, în zilele de 28 şi 29 martie, vicepremierul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a dat asigurări că autorităţile moldovene vor asigura transparenţa maximă a licitaţiilor pentru proiectele de infrastructură, iar companiile româneşti sunt binevenite să participe la acestea.

Viceprim-ministrul a îndemnat companiile româneşti prezente la Forum să găsească parteneri şi să lanseze afaceri în Republica Moldova.

România ocupă locul doi în topul partenerilor comerciali ai Republicii Moldova.

„Republica Moldova a reintrat în zona de relativă stabilitate politică şi ne propunem crearea şi lărgirea oportunităţilor de afaceri. Foarte curând va fi relansat procesul de privatizare, de creare a parteneriatelor public-private, iar printre domeniile cu potenţial investiţional se numără eficienţa energetică şi sursele de energie regenerabile, proiectele de modernizare a infrastructurii etc.”, a declarat joi, 29 martie, la Bălţi, viceprim-ministrul Valeriu Lazăr, citat de Serviciul de presă al Ministerului Economiei.

“România a trecut deja prin procesul de ajustări structurale înainte de aderarea la Uniunea Europeană, astfel având o experienţă preţioasă pentru Republica Moldova, atât la nivel instituţional, cât şi al regulilor de business”, a spus Valeriu Lazăr.

La Forum s-au înscris aproximativ 200 de participanţi, printre care oameni de afaceri din Regiunea Vest a României şi din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova, reprezentanţi ai ministerelor din Republica Moldova, membri ai Consiliilor Regionale pentru Dezvoltare din Republica Moldova, ambasadori, reprezentanţi ai Consulatului General al României din Bălţi, reprezentanţi ai ONG-urilor din Republica Moldova, parteneri ai ADR Nord etc.

Volumul schimburilor comerciale (fără a se ţine cont de activitatea comercială a agenţilor economici din regiunea transnistreană) ale Republicii Moldova cu România în anul 2011 a înregistrat valoarea de de 950,7 milioane USD. Comparativ cu anul 2010, acest indicator s-a majorat cu 50,2 %, în rezultatul majorării atât a exportului, cât şi a importului de mărfuri din România, potrivit datelor Ministerului Economiei al Republicii Moldova.

Elldor.Info

1 Comentariu

  1. ipse spune:

    Prosti ar fi romanii sa investeasca in Republica Comunista Balti….

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!