Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Valeriu Munteanu şi Vadim Cojocaru au depus o iniţiativă legislativă despre indicarea preţurilor

Publicat 08:16 | 27 mart. 2012 // Politică, Radar, Republica Moldova, Social // 980 vizualizări

rtv.net

Indicarea obligatorie a preţurilor tuturor produselor puse în vânzare, într-o formă vizibilă şi uşor de identificat, în valută naţională şi cu denumirea obişnuită în limba română, este propusă într-o iniţiativă legislativă a deputaţilor Partidului Liberal (PL)  Valeriu Munteanu şi Vadim Cojocaru, informează Serviciul de presă al Parlamentului.

Respectivul proiect de lege vine să sistematizeze reglementările actuale şi să introducă reglementări noi, conforme cu standardele europene, se arată în nota informativă.

Potrivit autorilor, „iniţiativa legislativă a fost elaborată în scopul protecţiei drepturilor consumatorilor, prin reglementarea modalităţii de indicare a preţului de vânzare al produselor şi în scopul informării complete, corecte şi precise a consumatorilor”.

Proiectul de lege prevede ca indicatorul de preţ să conţină în mod obligatoriu: denumirea obişnuită în limba română sau denumirea comercială, cantitatea netă sau volumul, preţul de vânzare corespunzător cantităţii preambalate, preţul de achiziţie sau de producere, locul de origine sau de provenienţă.

În cazul vânzărilor promoţionale, indicatorul de preţ va conţine în mod obligatoriu preţul vechi şi preţul nou.
Preţul vechi urmează a fi indicat lizibil şi fără echivoc, cu dimensiunile cifrelor nu mai mici de 1/2 din dimensiunea cifrelor preţului nou.

Deputaţii Valeriu Munteanu şi Vadim Cojocaru propun, în proiectul de lege, ca abaterile să fie sancţionate conform legislaţiei în vigoare, iar consumatorul să poată pretinde recuperarea prejudiciilor cauzate, în temeiul legislaţiei civile.

Proiectul de lege privind indicarea preţurilor, nota informativă

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!