Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Viitorul planetei: Carnea vegetariană, produsă în Germania, va fi în magazine din 2013

Publicat 17:17 | 12 mart. 2012 // Elldorscop, Ştiinţă // 1.000 vizualizări

Un institut german a inventat carnea 100% vegetariană (foto). Specialiştii susţin că produsul lor va putea fi comercializat pe piaţa germană în 2013. Carnea „falsă” va fi produsă din grâu, soia, mazăre şi lupin. Autorii proiectului spun că iniţiativa lor va fi “un pas important în salvarea planetei”.

Un proiect european a prevăzut crearea unei fabrici capabile să producă o „carne pentru vegetarieni”, scrie Descopera.ro, cu referire la Fraunhofer.de.

Înlocuitorul arată la fel ca o bucată de carne, este la fel de suculent şi are aceeaşi consistenţă atunci când este mestecat.

Fabrica este dotată cu un sistem special, de mărimea a două mese de ping-pong, ce poate produce în jur de 60-70 de kilograme de carne vegetală pe oră. Bucăţile de carne produse aici au o grosime de 1 centimetru, iar creatorii săi spun că produsul are chiar şi suculenţa cărnii adevărate.

Proiectul are atât capacitatea de a reduce daunele aduse mediului, cât şi pe cea de a asigura surse de hrană pentru populaţia globală, care se află în continuă creştere, explică autorii, potrivit surselor citate.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!