Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Ambasada SUA se declară îngrijorată de cazul NIT

Publicat 17:55 | 11 apr. 2012 // Politică, Republica Moldova, Social // 801 vizualizări

„Ambasada Statelor Unite ale Americii este îngrijorată de situaţia în legătură cu retragerea licenţei de emisie a postului NIT pentru încălcări ale Codului Audiovizualului”, se arată într-o declaraţie a reprezentanţei diplomatice remisă presei.

„Deşi nu ne putem pronunţa asupra încălcărilor Codului, credem ferm că un mediu sănătos al presei reflectă o diversitate de opinii şi atitudini şi permite ca şi vocile opoziţiei să fie auzite.
Noi îndemnăm autorităţile să depună toate eforturile posibile pentru a rezolva problemele legate de licenţa de emisie a NIT şi să aplice aceleaşi standarde în mod egal pentru toţi radiodifuzorii din Moldova”, se spune în declaraţia Ambasadei SUA la Chişinău.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) i-a retras licența de emisie postului de televiziune NIT la 5 aprilie, din motivul nerespectării de către difuzor a deontologiei profesionale şi pluralismului de opinii.

La 6 aprilie, printr-un comunicat de presă, NIT a anunţat că emisia prin cablu şi prin eter i-a fost oprită de Î.S. „Radiocomunicaţii”, subordonată Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor.

Anterior, Oficiul ONU la Chişinău a chemat autorităţile “să restabilească neîntârziat licența NIT”.

De asemenea, liderul Partidului Comuniştilor, deputatul Vladimir Voronin, a iniţiat o serie de întrevederi cu reprezentanţi ai unor organizaţii europene şi internaţionale, solicitând sprijin pentru NIT.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!