Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Insulă greacă vândută unui membru al familiei regale din Qatar

Publicat 06:21 | 24 apr. 2012 // Mapamond, Radar // 928 vizualizări

Un membru al familiei regale din Qatar a cumpărat insula greacă Oxia din Marea Ionică, pentru care a plătit aproape 5 milioane de euro, informează agenţia EFE, citând surse de la Atena.

Insula se afla în proprietatea unui magnat australian. O mare parte din suprafaţa sa de 4,2 milioane de kilometri pătraţi este considerată rezervaţie naturală.

Deocamdată nu se ştie dacă cumpărătorul este chiar emirul Qatarului, Hamad Bin Jalifa al-Thani, sau un alt memru al familiei regale, scrie cotidianul grec Kathimerini. Preţul cerut iniţial a fost de 6,9 milioane de euro.

Numeroşi magnaţi, armatori greci şi bogaţi oameni de afaceri din alte ţări au în proprietate insule greceşti, unele dintre ele fiind în prezent scoase la vânzare. Piaţa acestor tranzacţii a stagnat în ultimii trei ani, dar a fost revigorată în ultima vreme de scăderea preţurilor ca urmare a creşterii impozitelor pentru proprietăţile imobiliare din Grecia.

Potrivit agenţiei Vladi Private Islands, specializată în vânzarea de insule private, pe insula Oxia se pot dezvolta activităţi turistice, datorită accesului facil, ea fiind situată la mică distanţă de partea continentală a Greciei.

Agerpres

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!