Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Internetul va fi cenzurat! În numele securității (video)

Publicat 01:04 | 06 apr. 2012 // Mapamond // 923 vizualizări

capital.ro

Dacă ați uitat de legi precum SOPA și de PIPA, atunci ar trebui să fiți atenți la încă un proiect legislativ de cenzură pe internet. De data asta nu în numele drepturilor de autor, ci în numele securității în spațiul virtual.
Autoritățile americane au autorizat deja un proiect de lege care presupune limitarea și cenzura pe internet, numit CISPA (Cyber Intelligence Sharing and Protection Act). Proiectul are șanse mult mai mari să ajungă lege decât cele precedente, pentru că motivul pare, cel puțin la prima vedere, unul mult mai solid.

Nu demult, un fost oficial al FBI a făcut o declarație surprinzătoare pentru publicația “Wall Street Journal”: Shawn Henry a afirmat că instituția sa pur și simplu pierde războiul cu hackerii.
Criminalii internetului sunt pur și simplu mult prea talentați, iar măsurile de apărare sunt mult prea slabe, a mai spus Shawn Henry.

Peste jumătate (58%) din furturile de date pe internet din anul trecut au fost făcute de activişti, potrivit unui raport anual publicat de compania americană de telecomunicaţii Verizon.

Anul 2011 a fost marcat de atacuri repetate ale mişcărilor Anonymous şi LulzSec, care au vizat multinaţionale şi organizaţii guvernamentale, poliţieneşti sau militare.

Sursa: Capital.ro

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!