Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Jiri Kares, noul ataşat militar al Cehiei în Republica Moldova

Publicat 11:02 | 25 apr. 2012 // Accente Info, Politică, Radar, Republica Moldova // 1.152 vizualizări

army.md

Colonelul Jiri Kares, noul ataşat militar al Cehiei în Republica Moldova, cu sediul la Kiev, i-a fost prezentat ministrului moldovean al Apărării, Vitalie Marinuţa, de către ambasadorul ceh la Chişinău, Jaromir Kvapil, marţi, 24 aprilie.

Întâlnirea de lucru s-a desfăşurat la sediul Ministerului Apărării.
Colonelul Jiri Kares, aflat pentru prima oară la Chişinău, a declarat că pentru el este un privilegiu să deţină funcţia de ataşat militar al Cehiei în Republica Moldova, iar ţara sa va pleda şi în continuare pentru un parteneriat eficient cu statul moldovean.

Ministrul Vitalie Marinuţa l-a felicitat pe Jiri Kares cu ocazia numirii în funcţie şi i-a urat succes în exercitarea mandatului.

Colonelul Jiri Kares are 48 de ani, este căsătorit şi are un fiu. Anterior, funcţia de ataşat militar al Cehiei în Republica Moldova a fost deţinută de colonelul Zdenek Kubicek, relevă Serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Republica Moldova şi Cehia au stabilit relaţii diplomatice la 23 februarie 1993, iar colaborarea moldo-cehă în domeniul militar a fost iniţiată în 1998.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!