Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Monumentul lui Lenin de la Anenii Noi va fi demontat

Publicat 15:44 | 05 apr. 2012 // Accente Info, Radar, Republica Moldova // 1.057 vizualizări

dphotographer.com.ua

Monumentul lui Lenin de la Anenii Noi urmează a fi demontat săptămâna viitoare, anunţă Valeriu Munteanu, deputat al Partidului Liberal (PL), pe blogul său. Decizia va fi luată de consilierii din Anenii Noi, existând deja un proiect de decizie în acest sens, agreat de majoritatea formată din reprezentanţi ai AIE, notează Elldor.Info.

Monumentul urmează a fi reamplasat şi depozitat temporar pe teritoriul aferent al S.A. „Drumuri Anenii Noi”. Totodată, structurile Consiliului raional Anenii Noi vor elabora conceptul unui muzeu în are liber, în vederea reamplasării tuturor monumentelor şi atributicii ideologiei comuniste, potrivit Serviciului de presă al PL.

La 3 aprilie, Valeriu Munteanu a înaintat un demers Consiliului Raional Anenii Noi, prin care solicită “demontarea aşa-zisului “monument” al lui Vladimir Ulianov, zis şi Lenin, unul dintre cei mai sângeroşi dictatori (4 milioane de victime) ai secolului XX”.

Potrivit deputatului, monumentul, care se află în Scuarul Casei de Cultură a Consiliului Raional Anenii Noi şi în imediata apropiere (50 metri) a Bisericii “Sfântul Dumitru” din oraşul Anenii Noi, a fost amplasat abuziv în anul 2006, cu încălcarea legislaţiei în vigoare, de către fruntaşii comunişti din raion.

Consilierii din Anenii Noi urmează să ia o decizie privind demontarea monumentului joia viitoare, la şedinţa Consiliului Raional.

“A fost deja înregistrat un proiect de decizie în acest sens şi s-a convenit cu colegii din AIE, majoritari în acest moment în Consiliul Raional Anenii Noi, ca la şedinţa extraordinară a consiliului din data de 12 aprilie să fie adoptată decizia de demontare a acestui vestigiu al vremurilor apuse, iar executarea acesteia să se facă imediat. Astfel, sperăm că creştinii din oraşul Anenii Noi vor merge în noaptea Învierii să sfinţească pască şi ouă roşii la biserică nesupravegheaţi de privirea de gheaţă a lui Lenin”, scrie deputatul Valeriu Munteanu pe blogul său.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!