Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Proiecte culturale Azerbaidjan – Republica Moldova

Publicat 17:26 | 26 apr. 2012 // Accente Info, Cultură, Politică, Radar, Republica Moldova // 853 vizualizări

Zilele culturii Republicii Azerbaidjan se vor desfășura la Chişinău în perioada 11-16 noiembrie 2012, urmând ca Zilele culturii Republicii Moldova la Baku să aibă loc în luna mai 2013.

Președintele moldovean, Nicolae Timofti, a salutat inițierea proiectelor culturale Republica Moldova – Republica Azerbaidjan, în cadrul întrevederii sale din 26 aprilie cu Yagub Eyyubov, prim-viceprim-ministru al Azerbaidjanului, aflat în vizită la Chişinău.

Proiectele culturale comune sunt consacrate împlinirii, pe data de 28 mai 2012, a 20 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-azere, se precizează într-un comunicat de presă al Preşedinţiei.

Nicolae Timofti şi Yagub Eyyubov și-au exprimat speranța că relațiile bilaterale vor cunoaște o ascensiune în următorul interval de timp, cu ocazia reluării, la Chişinău, joi, 26 aprilie, după o pauză de 5 ani, a activității Comisiei Interguvernamentale moldo-azere de cooperare economică.

Yagub Eyyubov i-a transmis lui Nicolae Timofti invitația președintelui azer, Ilham Aliyev, de a vizita Azerbadjanul, președintele moldovean acceptând invitația.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!