Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Radiografiile dentare pot provoca tumori pe creier

Publicat 16:48 | 10 apr. 2012 // Elldorscop, Radar, Sănătate, Ştiinţă // 1.389 vizualizări

dentistsfinder.org

Conform unor cercetări recente efectuate de specialiştii americani din cadrul prestigioasei Universităţi Yale, persoanele care îşi efectuează des radiografii dentare, fiind astfel expuse la radiaţii X, prezintă un risc crescut de a face tumori la nivelul creierului, semnalează Descopera.ro, cu referire la AFP.

Studiul demonstrează că persoanele diagnosticate cu meningiom, o formă comună de tumoare pe creier, au efectuat un număr relativ crescut de radiografii dentare.
Prin urmare, dentiştii ar trebui să cântărească atent dacă radiografiile sunt cu adevărat necesare.

Cercetările au fost conduse de dr. Elizabeth Claus din cadrul Yale University School of Medicine, şi s-au bazat pe date obţinute de la număr de 1.433 pacienţi americani cu vârsta cuprinsă între 27-79 ani, care au fost diagnosticaţi cu tumori pe creier.
Pentru comparaţie, cercetătorii au implicat un alt grup, format din 1.350 persoane de aceeaşi vârstă care nu au fost diagnosticate cu meningiom.

Conform regulilor instituite de American Dental Association, copii nu ar trebui să facă radiografii dentare decât o singură dată la un interval de doi ani de zile, adolescenţii – câte o radiografie la 1,5-3 ani, iar adulţii – câte una la 2-3 ani.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!