Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Ţigări de contrabandă într-un aparat pentru cafea descoperite la Sculeni

Publicat 13:36 | 27 apr. 2012 // Justiţie, Mapamond, România // 905 vizualizări

Foto: ITPF Iaşi

Peste 8.000 de ţigarete cu timbru de acciz al Republicii Moldova ascunse într-un aparat pentru cafea şi în rama ventilatorului unui autocar au fost descoperite în Vama Sculeni de către poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali români.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi relatează despre acest caz:
La 26 aprilie, în jurul orelor 15:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în România, cetăţeanul român Eni C, în vârstă de 23 ani, pasager într-un autocar ce tracta o semiremorcă ce efectua curse regulate pe relaţia Republica Moldova – Italia, al cărui proprietar este.

Pentru valorificarea unor informaţii aflate în lucru, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului, în urma căruia echipa de control a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în uşile de la semiremorcă, în aparatul de făcut cafea şi în rama ventilatorului din autocar, cantitatea de 8.340 de ţigarete cu timbru de acciză “Republica Moldova”.

Conform prevederilor legale în vigoare, inspectorii vamali au dispus sancţionarea contravenţională a barbatului cu amendă în valoare de 10.000 de lei, ridicarea întregii cantităţi de ţigarete şi a autoturismului în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit bărbatului o lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în declaraţii.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!