Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

“Air Moldova” și “Blue Air” au semnat un parteneriat

Publicat 18:52 | 26 mai 2012 // Accente Info, Economie, Republica Moldova, Social // 1.669 vizualizări

Compania aeriană de stat “Air Moldova” și compania aeriană low-cost “Blue Air” au semnat un Acord de parteneriat privind operarea curselor low-cost spre 50 de destinații europene.

La 15 iunie 2012, va fi publicată lista de prețuri și destinațiile, iar ulterior vor fi efectuate primele curse aeriene low-cost spre trei cele mai importante orașe din Italia, a anunţat Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.

Directorul General “Blue Air”, Sheriff Ussama, a precizat că, bunăoară, pe destinația Chișinău-Madrid, cu escală în București, costul unui bilet va fi de 100 de euro, în preț fiind incluse toate taxele aeroportuare.

Acordul de parteneriat, semnat sâmbătă, 26 mai, în prezenţa ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Anatol Șalaru, prevede trei etape de colaborare în baza principiilor “low-cost”.

Este vorba despre asigurarea pasagerilor cu prețuri reduse la bilete “Blue Air”, care vor putea fi procurate din toate sistemele de vânzări “Air Moldova” și “Blue Air”, renegocierea contractelor de deservire la sol cu toate aeroporturile din Italia, și, respectiv, amenajarea unui terminal nou de pasageri “Blue Air” în Aeroportul Internațional din Chișinău.

mtid.md

Ministrul Anatol Șalaru a declarat că la această înțelegere s-a ajuns în rezultatul unei serii de negocieri cu reprezentanții “Blue Air”, în scopul asigurării cetățenilor Republicii Moldova cu servicii aeriene calitative la prețuri reduse.

Conform acordului semnat, cele două companii aeriene și-au asumat responsabilitatea privind amenajarea unui terminal nou de pasageri în Aeroportul Internațional din Chișinău, în vederea efectuării zborurilor low-cost de către aeronavele “BlueAir” direct din Chișinău.
În rezultatul construcției acestui terminal, taxele aeroportuare ar putea fi reduse cu cca 20 %.

Până la darea în exploatare a noului terminal, zborurile vor fi operate din Chișinău de aeronavele “Air Moldova”, cu escală în aeroportul Otopeni din București sau cel din Bacău, de unde pasagerii vor fi preluați de avioanele “Blue Air” pentru destinațiile din Europa.

“Blue Air” este prima companiei aeriană cu capital 100 % privat care a lansat curse low-cost în România şi deţine în prezent peste 40 la sută din piaţa low-cost românească.
Flota “Blue Air” este formată din 18 aeronave de tip “Boeing”, cu capacități între 126 și 170 de locuri.
Compania “Blue Air” operează curse spre 28 de destinații, iar din 2004 până în prezent circa 6,5 mln de pasageri au ales să zboare cu acest operator aerian, potrivit precizărilor Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!