Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Asteroidul care va trece pe lângă Terra în februarie 2013 ar putea distruge sateliţi

Publicat 14:54 | 18 mai 2012 // Elldorscop, Radar, Ştiinţă // 1.272 vizualizări

nationalgeographic.com

Un asteroid recent descoperit, 2012 DA14, va trece atât de aproape de Pământ pe data de 15 februarie 2013, încât ar putea distruge un număr considerabil de sateliţi, declară experţii din cadrul NASA.

Până în prezent, astronomii nu consideră asteroidul drept un pericol major, dar cercetătorii iau totuşi în calcul şi factorul gravitaţiei Terrei, care ar putea modifica traiectoria iniţială a asteroidului.

Conform datelor din prezent, Staţia Spaţială Internaţională nu este în pericol de a fi lovită de acest asteroid, precizează Descopera.ro, cu referire la “National Geographic”.

Asteroidul, care în februarie 2013 va putea fi văzut şi cu ajutorul unor binocluri şi lunete de rezoluţie bună, a fost descoperit în urmă cu doar câteva săptămâni de astronomii din cadrul Observatorului LaSagra din Spania.

Asteroidul pare a avea un diametru de numai 45 metri, dar orbita lui trece la mică distanţă de Terra, după cum susţine astronomul Steven Chesley, care lucrează la Jet Propulsion Laboratory din cadrul NASA, din Pasadena.

Dacă asteroidul 2012 DA14 va lovi cumva Terra, cercetătorii estimează că, sub impactul greutăţii de circa 140 tone a asteroidului, şocul resimţit va fi comparabil ca forţă cu explozia unei bombe de 2,4 megatone.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!