Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Atentat: Explozie soldată cu morţi şi răniţi în capitala Columbiei

Publicat 00:47 | 16 mai 2012 // Mapamond // 821 vizualizări

mediafax.ro

Cel puţin cinci persoane au murit, iar alte 17 au fost rănite într-o explozie produsă marţi, 15 mai, într-un cartier din Bogota, Columbia, într-un atentat cu bombă asupra ministrului columbian de Interne, Fernando Londono. Conform unor martori, explozia a fost declanşată într-un vehicul de transport în comun, într-un cartier din nordul capitalei columbiene, unde se găsesc numeroase magazine şi universităţi, informează Mediafax.

„Tocmai am aflat că ministrul de Interne, Fernando Londoño, a fost ţinta unui atentat. Se afla în maşina sa blindată”, a declarat preşedintele Juan Manuel Santos.
„Din fericire, Londono este într-o stare stabilă la spital. Şoferul său şi un agent de poliţie au fost ucişi”, a adăugat preşedintele Santos, care „a condamnat într-o manieră vehementă” acest atentat.
„Nu ştiu care este scopul acestui atentat, dar fiţi siguri că Guvernul nu se va lăsa destabilizat de acte teroriste”, a declarat şeful statului. „Terorismul nu ne va intimida. Din contră, ne încurajează să mergem mai departe”.

Ultimul atentat care a avut loc în Bogota a fost pe 12 august 2010, la două zile după învestitura lui Santos, şi s-a soldat cu rănirea a nouă persoane.
Fondat în 1964, mişcarea marxistă columbiană de gherilă FARC (Forţele Armate Revoluţionare ale Columbiei) numără încă 9.200 de combatanţi, care se adăpostesc în regiunile rurale ale ţării, după ce au fost alungaţi din oraşe, în anul 2000, în urma unor conflicte militare care au redus efectivele lor la jumătate, în zece ani.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!