Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Au fost aprobate centrele de bacalaureat pentru sesiunea 2012 din Republica Moldova

Publicat 16:11 | 05 mai 2012 // Radar, Republica Moldova, Social // 1.768 vizualizări

Absolvenţii treptei liceale vor susţine examenele de bacalaureat în 159 de centre, instituite conform metodologiei, în 149 de licee teoretice, 9 gimnazii şi o şcoală profesională.

Decizia a fost aprobată unanim, la 5 mai, în cadrul şedinţei Comisiei Naţionale de Examene, informează Serviciul de presă al Ministerului Educaţiei.

În cadrul şedinţei au fost discutate, de asemenea, demersurile administraţiilor liceelor “Gheorghe Asachi”, “Mihai Viteazul” şi Liceului Academiei de Ştiinţe, care au solicitat acceptul comisiei pentru monitorizarea, în regim video, a examenelor de bacalaureat. „În calitate de argument forte a servit ideea că absolvenţii vor scrie testele în instituţia în care şi-au făcut studiile”, precizează Serviciul de presă.

Responsabilitatea pentru organizarea şi desfăşurarea examenelor în raioane şi municipii revine, prin decizia Comisiei Naţionale de Examene, comisiilor raionale/municipale.
În cadrul şedinţei a fost aprobată şi componenţa nominală a acestor comisii.

În luarea sa de cuvânt, Adrian Ghicov, directorul Agenţiei de Evaluare şi Examinare, a precizat că Agenţia respectă termenele de organizare a sesiunii de examene 2012 şi că, în acest moment, are loc procedura de multiplicare personalizată a subiectelor de examene.

Ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, a ţinut să precizeze că cheltuielile pentru organizarea şi desfăşurarea examenelor sunt suportate de Bugetul de Stat (5 milioane de lei) şi că „nimeni nu este în drept să perceapă vreo taxă pentru favorizarea acţiunilor în legătură cu organizarea examenelor”, anunţă Violeta Terguţă, de la Serviciul de presă al Ministerului Educaţiei.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!