Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Dominique Strauss-Kahn şi-a schimbat tactica! Acum cere el despăgubiri de un milion

Publicat 20:35 | 16 mai 2012 // Mapamond // 1.202 vizualizări

EPA/ansa.it

Dominique Strauss-Kahn a decis să treacă la contraatac. Pe data de 14 mai, i-a intentat un proces pentru calomnie fostei cameriste Nafissatou Diallo, care l-a acuzat de viol, cerându-i femeii cel puţin un milion de dolari ca despăgubire, scrie Ansa.it.

Avocaţii lui DSK au depus la un tribunal din Bronx documente prin care o acuză pe tânăra femeie că ar fi declarat “intenţionat şi în cunoştinţă de cauză” lucruri false în faţa autorităţilor judiciare, provocând, prin urmare, pierderea postului de Director General al Fondului Monetar Internaţional (FMI) de către clientul lor şi a altor oportunităţi profesionale, distrugandu-i toate aspiraţiile de a-şi avansa candidatura la alegerile prezidenţiale din Franţa.

Exact cu un an în urmă, la 14 mai 2011, D. Strauss-Kahn, pe atunci director al FMI, era arestat în timp ce se afla deja la bordul unui avion ce urma să decoleze de la New York cu destinaţia Paris.
Câteva ore mai devreme N. Diallo (foto), 33 de ani, originară din Guineea, la acea oră chelneriţă la hotelul de lux „Sofitel din Times Square”, l-a acuzat în mod oficial că ar fi forţat-o la o partidă de sex oral, iar ulterior ar fi încercat să o violeze.

În luna august, însă, procurorul Cyrus Vance a retras acuzele, după o serie de interogatorii care l-au determinat să considere compromisă credibilitatea acuzatoarei.

Strauss-Kahn nu a negat că ar fi avut un raport sexual cu camerista, argumentând însă că faptul s-a întâmplat cu consimţământul femeii.

Cu toate acestea, se arată în documentele depuse la tribunal, fostul director al FMI a fost arestat şi a trebuit să fie supus unei “percheziţii degradante şi umilitoare”, a fost fotografiat nud şi a trebuit să dea “probe pentru examinarea medico-legală”.

Conform declaraţiilor avocatului Douglas Widgor, care o reprezintă pe N. Diallo, acest proces intentat de către D. Strauss-Kahn nu este altceva decât o “nouă stratagemă disperată”.

Cauza civilă intentată împotriva lui DSK într-un tribunal din Bronx merge înainte. Mulţi observatori cred că acest proces se va sfârşi printr-o înţelegere a părţilor.

Olga Pârău
Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!