Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Inelul lui Mihai Eminescu şi broşa Veronicăi Micle

Publicat 20:50 | 08 mai 2012 // Accente Info, Cultură, Radar, Republica Moldova // 3.503 vizualizări

Obiecte personale ale poetului Mihai Eminescu, accesibile publicului de la Chişinău

Info-prim.md

În premieră în Republica Moldova, la Muzeul Naţional de Artă din Chişinău (MNAM) au fost expuse mai multe obiecte personale ale poetului tuturor românilor Mihai Eminescu.

Expoziţia documentară „Mihai Eminescu” a fost vernisată luni, 7 mai, şi va rămâne deschisă pentru public până la 15 mai.

„Ceasul de aur, dăruit poetului de tatăl său, Gheorghe Eminovici, o filă de manuscris cu exerciţii de semnătură ale lui Mihai Eminescu încă pe când era director la Biblioteca din Iaşi, inelul sigilar sau fotografiile originale – sunt doar câteva obiecte prezentate în cadrul expoziţiei documentare „Mihai Eminescu”, a declarat pentru Elldor.Info Tamara Diaconescu, muzeograf la MNAM.

De asemenea, în cadrul expoziţiei mai pot fi văzute volume originale ale poetului, publicaţii din reviste de literatură, materiale jurnalistice, o broşa şi o gentuţă cu fir de argint ale Veronicăi Micle.

„Nu ştiu când am mai putea organiza o astfel de expoziţie, pentru că avem o legislaţie defectuoasă, care ne îngreunează transportarea acestor obiecte preţioase. De aceea, mi-aş dori ca profesorii să aducă elevii la Muzeu. Aici vor putea organiza o ora perfectă de limba sau literatura română”, a menţionat Tamara Diaconescu.

Expoziţia a fost organizată de către Ministerului Culturii din Republica Moldova, în colaborare cu Muzeul Naţional de Artă al Moldovei şi Muzeul Literaturii Române din Iaşi, România.

Ana Moraru
Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!