Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Inelul lui Mihai Eminescu şi broşa Veronicăi Micle

Publicat 20:50 | 08 mai 2012 // Accente Info, Cultură, Radar, Republica Moldova // 2.831 vizualizări

Obiecte personale ale poetului Mihai Eminescu, accesibile publicului de la Chişinău

Info-prim.md

În premieră în Republica Moldova, la Muzeul Naţional de Artă din Chişinău (MNAM) au fost expuse mai multe obiecte personale ale poetului tuturor românilor Mihai Eminescu.

Expoziţia documentară „Mihai Eminescu” a fost vernisată luni, 7 mai, şi va rămâne deschisă pentru public până la 15 mai.

„Ceasul de aur, dăruit poetului de tatăl său, Gheorghe Eminovici, o filă de manuscris cu exerciţii de semnătură ale lui Mihai Eminescu încă pe când era director la Biblioteca din Iaşi, inelul sigilar sau fotografiile originale – sunt doar câteva obiecte prezentate în cadrul expoziţiei documentare „Mihai Eminescu”, a declarat pentru Elldor.Info Tamara Diaconescu, muzeograf la MNAM.

De asemenea, în cadrul expoziţiei mai pot fi văzute volume originale ale poetului, publicaţii din reviste de literatură, materiale jurnalistice, o broşa şi o gentuţă cu fir de argint ale Veronicăi Micle.

„Nu ştiu când am mai putea organiza o astfel de expoziţie, pentru că avem o legislaţie defectuoasă, care ne îngreunează transportarea acestor obiecte preţioase. De aceea, mi-aş dori ca profesorii să aducă elevii la Muzeu. Aici vor putea organiza o ora perfectă de limba sau literatura română”, a menţionat Tamara Diaconescu.

Expoziţia a fost organizată de către Ministerului Culturii din Republica Moldova, în colaborare cu Muzeul Naţional de Artă al Moldovei şi Muzeul Literaturii Române din Iaşi, România.

Ana Moraru
Elldor.Info

Lasă un comentariu

Trebuie să fii Logat pentru a comenta.

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!