Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Marian Lupu va repara monumentele consacrate ostaşului sovietic

Publicat 22:20 | 05 mai 2012 // Accente Info, Politică, Radar, Republica Moldova // 1.137 vizualizări

pdm.md

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, a participat sâmbătă, 5 mai, la Conferința internațională cu genericul ”Interacţiunea societății civile cu autorităţile publice locale şi cu unele regiuni din spațiul CSI pentru reconstrucţia şi amenajarea monumentelor militare şi a mormintelor ostăşeşti de pe teritoriul Republicii Moldova”, care s-a desfășurat la Palatul Republicii din Chişinău.

Marian Lupu a menționat că Parlamentul și-a asumat „rolul de intermediar între administrația publică și societatea civilă” în scopul realizării obiectivului enunţat în genericul conferinței, “care este unul fundamental”, relatează Serviciul de presă al Parlamentului.

”Este de datoria noastră, o obligație morală să transmitem această memorie generațiilor viitoare”, a adăugat Marian Lupu.

Tancul sovietic de la Leuşeni, cu ţeava îndreptată spre România – un monument reparat în 2009, cu bani trimişi din Rusia

Preşedintele Parlamentului și-a exprimat speranța că va fi stabilit “un mecanism eficient de interacțiune între societatea civilă și administrația publică locală pentru a găsi mijloace extrabugetare, a aduce din unele regiuni din spațiul CSI materiale pentru reconstrucția monumentelor de război”.

”Pentru a facilita acest proces, Parlamentul Republicii Moldova este dispus să opereze unele modificări în legislație”, a declarat Marian Lupu.

Pe teritoriul Republicii Moldova există aproximativ 1.000 de memoriale (monumente) militare şi morminte de război, „multe dintre care au fost construite cu circa 40 de ani în urmă și necesită restabilire”, potrivit Serviciului de presă al Parlamentului.

Evenimentul a fost inițiat de Organizația pentru apărarea drepturilor slavilor ”VECE” din Republica Moldova și s-a desfășurat sub patronajul președintelui Parlamentului.

Marian Lupu le-a adresat participanților la eveniment “felicitări cu ocazia apropiatei sărbători de 9 Mai”.

La conferință au participat peste 200 de consilieri raionali și locali, veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial, precum și deputați din unele state membre ale CSI, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!