Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Mitropolia Basarabiei: „Deputaţii calcă în picioare valorile spirituale”

Publicat 22:22 | 31 mai 2012 // Radar, Republica Moldova, Social // 1.291 vizualizări

mitropoliabasarabiei.md

Mitropolia Basarabiei, subordonată canonic Bisericii Ortodoxe Române, se declară “dezamăgită” şi condamnă adoptarea de către Parlament, la 25 mai, a Legii cu privire la asigurarea egalităţii, promulgată de şeful statului la 28 mai.

Comunicatul de presă care prezintă poziţia Mitropoliei Basarabiei, datat cu 26 mai, a fost postat pe site-ul Mitropoliabasarabiei.md ulterior acestei zile.

Astfel, deşi clericii  săi n-au luat parte la protestele de stradă şi nu s-au remarcat printr-o atitudine publică vehementă împotriva legii menţionate, Mitropolia Basarabiei a adoptat o poziţie similară celei pe care s-a situat Mitropolia Moldovei, subordonată canonic Bisericii Ortodoxe Ruse.

Mitropolia Basarabiei apreciază că, “sub pretextul drepturilor omului şi pentru a obţine aşa-zisele facilităţi de circulaţie în Europa, deputaţii au lovit în valorile naţionale şi în credinţa creştină şi au atentat la existenţa noastră ca popor”.

În opinia acestei biserici, deputaţii care au votat legea ce “ţinteşte temelia societăţii noastre – familia”, au “sfidat tradiţia unui popor cu datini creştine de două mii de ani şi părerea populaţiei Republicii Moldova”. “A proteja păcatul printr-o lege este o jignire adusă lui Dumnezeu”, spune  Mitropolia Basarabiei.

Elldor.Info precizează că proiectul iniţial al legii cu privire la asigurarea egalităţii a suportat modificări, astfel încât varianta adoptată de Parlament conţine sintagma “orientare sexuală” doar într-un articol ce stabilește că nicio persoană nu poate fi discriminată la locul de muncă din cauza orientării sale sexuale.

“Cei care au votat au comis un păcat grav (…) Cei care au votat această lege trebuie să ştie că în felul acesta ei sunt complici la acest păcat împreună cu cei care îl săvârşesc. Este o ruşine pentru un popor cu o morală creştină bimilenară să aibă asemenea reprezentanţi care, în mod demonstrativ, calcă în picioare valorile spirituale”, declară Mitropolia Basarabiei.

“Omul are şanse egale pentru a păcătui, la fel cum şi a deveni sfânt, de la creaţie. Depinde de fiecare persoană ce alege, pierzania sau lumina.
A proteja păcatul, însă, printr-o lege este o jignire adusă lui Dumnezeu. Prin această lege se doreşte, în primul rând, facilitarea propagandei acestui mod păcătos de viaţă”, apreciază mitropolia din cadrul Bisericii Ortodoxe Române.

Mitropolia Basarabiei îi îndeamnă pe clerici şi creştini “să înalţe rugăciuni ca Bunul Dumnezeu să lumineze minţile celor de la conducere”, astfel încât aceştia “să conştientizeze greşeala pe care au comis-o şi să caute posibilităţi pentru a o corecta”.

“Slujitorii altarelor şi enoriaşii de rând, cu timp şi fără timp, prin faptă şi cuvânt, sunt datori să apere şi să propovăduiacă modul creştin de viaţă şi sfintele noastre valori ortodoxe”, mai declară Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Eleonora Lisnic
Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!