Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Ce le-a spus Nicolae Timofti serviciilor secrete

Publicat 21:00 | 31 mai 2012 // Politică, Radar, Republica Moldova // 1.404 vizualizări

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a participat joi, 31 mai, la şedinţa Consiliului conducătorilor organelor de securitate şi serviciilor speciale (SORB) din statele-membre ale Comunităţii Statelor Independente (CSI), care se desfăşoară în perioada 30 mai – 1 iunie la Chişinău.

Agenda evenimentului, la care participă în calitate de observatori reprezentanţi ai serviciilor speciale din Germania, Franţa şi Italia, include şi „un schimb de informaţii cu privire la activitatea grupărilor ilegale transfrontaliere implicate în acapararea activelor financiare şi de alt tip ale întreprinderilor de stat şi private”.

În discursul rostit la reuniune, şi preşedintele Nicolae Timofti a ţinut să abordeze acest subiect.
„S-au intensificat, în Republica Moldova, dar şi în alte state ale CSI, aşa-numitele atacuri „raider” asupra proprietăţilor private şi de stat. Aceste inginerii financiare, realizate cu participarea unor structuri ale sistemului judecătoresc şi, uneori, ale reprezentanţilor unor organe de forţă, pot fi şi trebuie să fie deconspirate şi combătute, prin efortul comun al serviciilor speciale pe care le conduceţi”, a spus Nicolae Timofti.

Preşedintele moldovean a menţionat că „zona geografică în care se găseşte Republica Moldova reprezintă o provocare permanentă pentru serviciile de securitate”.

“Cooperarea serviciilor noastre speciale cu cele din statele CSI şi din Occident este o garanţie a faptului că vom putea riposta împotriva activităţilor criminale şi teroriste, dar şi împotriva extremismului”, a subliniat preşedintele Republicii Moldova.

Nicolae Timofti a declarat că el personal şi celelalte persoane din conducerea Republicii Moldova susţin şi vor sprijini în continuare „eforturile şi activităţile pe care le desfăşoară SIS-ul în cadrul sistemului de parteneriat cu serviciile speciale din CSI şi, fireşte, cu serviciile din ţările membre ale Uniunii Europene”.

“Interesul vital al cetăţenilor noştri este ca statul să asigure ordinea publică şi supremaţia legii. Acest obiectiv se poate realiza prin tehnici speciale şi prin inteligenţă. Sunt caracteristici ale serviciilor speciale”, a accentuat în discursul său preşedintele Republicii Moldova.

Eleonora Lisnic
Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!