Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Nişte blonzi deosebiţi

Publicat 07:15 | 05 mai 2012 // Elldorscop, Ştiinţă // 1.600 vizualizări

descopera.ro

Locuitorii Insulelor Solomon din sudul Oceanului Pacific prezintă unele dintre cele mai închise pigmentări ale pielii dintre toate populaţiile cunoscute, cu excepţia nativilor din Africa sub-sahariană.
Dar, spre deosebire de majoritatea populaţiilor umane din zonele tropicale, printre băştinaşii din Insulele Solomon există mulţi care au părul blond, informează Descopera.ro, citând “New Scientist”.

Circa 10 % din întreaga populaţie a Insulelor Solomon are păr deschis la culoare, fiind astfel cea mai mare populaţie de blonzi naturali din lume, cu excepţia Europei sau a altor ţări colonizate în trecut de europeni.

Se credea că acest lucru se datorează introducerii, în populaţia Insulelor Solomon, a genelor responsabile de apariţia părului blond, prin contacte cu exploratorii şi comercianţii europeni, în secolele trecute.

Analizele detaliate ale materialului genetic au demonstrat însă că părul blond din Europa este diferit de cel al locuitorilor din Pacificul de Sud.

Blonzii au evoluat independent în insulele din Pacific. Savanţii americani au descoperit o genă responsabilă de această mutaţie. 

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!