Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

O delegaţie parlamentară din Suedia se află la Chişinău

Publicat 15:26 | 21 mai 2012 // Accente Info, Politică, Radar, Republica Moldova // 966 vizualizări

O delegație din Parlamentul (Riksdag) Regatului Suediei efectuează, în perioada 21-23 mai, o vizită de lucru în Republica Moldova.
Delegația este condusă de Goran Lennmarker, fost președinte al Comisiei afaceri externe a Parlamentului Suediei, ex-președinte al Adunării Parlamentare OSCE. Vizita este efectuată în cadrul Programului de cooperare parlamentară între Regatul Suediei și Republica Moldova, informează Serviciul de presă al Parlamentului.

Pe parcursul zilei de luni, 21 mai, membrii delegației suedeze au avut o întrevedere cu vicepresedintele Parlamentului Liliana Palihovici, președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Regatul Suediei.

De asemenea, a avut loc un seminar comun cu deputați moldoveni privind dezvoltarea Parlamentului Republicii Moldova ca instituție stabilă și funcțională, precum și un dialog cu primari și reprezentanți ai administrației publice locale.

Membrii delegației vor avea întâlniri în mai multe comisii permanente și în grupurile parlamentare.

La finalul vizitei, va avea loc o întrevedere comună a membrilor grupului de lucru suedez și cel moldovenesc din cadrul Programului de cooperare parlamentară Regatul Suediei – Republica Moldova.

Obiectivul cooperării la nivel parlamentar dintre Regatul Suediei și Republica Moldova constă în consolidarea democrației parlamentare moldovenești prin acordarea asistenței din partea Parlamentului Regatului Suediei.

Programul de Cooperare Parlamentară presupune organizarea unor seminare și instruiri pe parcursul anului 2012, iar vizita de lucru la Chișinău a delegației suedeze este prima din seria de vizite care vor fi organizate în cadrul programului.

Tematica propusă de partea suedeză pentru prima vizită de lucru la Chișinău este ”Atitudini față de viața politică”.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!