Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Premierul Italiei: Grecia a suportat o “umilinţă dementă”, iar Germania este “marea beneficiară a integrării europene”

Publicat 22:58 | 25 mai 2012 // Mapamond // 985 vizualizări

Premierul italian, Mario Monti, a încurajat Grecia, în cursul unei emisiuni televizate de joi, 24 mai, să-şi respecte cu stricteţe angajamentele financiare şi le-a cerut partenerilor europeni ai acesteia să evite să impună “dictate” acestei ţări, într-o aluzie transparentă la Germania, scrie AFP, citată de Agerpres.

“Cred şi sper că europenii, chiar şi cei mai teutoni dintre ei, se vor abţine să impună dictate. Sper că grecii se vor gândi şi vor trage concluziile”, a declarat prim-ministrul Italiei la emisiunea “Piazza Pulita” de la postul de televiziune La7, referindu-se la scrutinul ce va avea loc la jumătatea lui iunie în Grecia.

“Este clar că dacă Uniunea Europeană le-ar spune (grecilor): vă reducem angajamentele pe care le-aţi luat, ar fi un bonus pentru partidele cele mai extremiste (…) Atunci şi alţii, cum ar fi Portugalia, ar putea pretinde acelaşi lucru”, a subliniat Mario Monti.

Pentru a explica radicalizarea opiniei publice elene, şeful guvernului italian a vorbit despre “umilinţa dementă” pe care a suportat-o ţara.

“Grecia şi-a pierdut suveranitatea. Ei se supun condiţiilor Fondului Monetar, Băncii Centrale, Comisiei Europene”, a explicat premierul Italiei.
Mario Monti a mai spus (“uşor ironic”, potrivit agenţiilor citate) că Europa reprezintă “un interes german”.

“Germania este marea beneficiară a integrării europene. Ei mai beneficiază, înainte de toate, de faptul că reprezintă o piaţă imensă unde ţările nu mai pot evolua individual”, a apreciat premierul Italiei.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!