Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Preşedinţia despre întâlnirea Nicolae Timofti – Igor Dodon

Publicat 22:40 | 30 mai 2012 // Accente Info, Politică, Republica Moldova // 1.305 vizualizări

socialistii.md

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a primit miercuri, 30 mai, la reședința sa oficială, pe președintele Partidului Socialiștilor, deputatul Igor Dodon.

Nicolae Timofti și Igor Dodon au discutat despre situația politică și economică din Republica Moldova și despre Legea privind asigurarea egalității, pe care Igor Dodon a confirmat că o va contesta la Curtea Constituțională, informează Serviciul de presă al Preşedinţiei.

În principal, preşedintele Nicolae Timofti și Igor Dodon au discutat despre un proiect de lege referitor la opoziția parlamentară elaborat de Partidul Socialiștilor.

Socialiştii propun ca opoziţia parlamentară să deţină dreptul de a-și delega reprezentanții la Comisia Electorală Centrală, Curtea de Conturi și Consiliul Coordonator al Audiovizualului.
De asemenea, în proiect se propune ca opoziția parlamentară să poată întocmi o dată pe lună ordinea de zi a Parlamentului.

“Președintele Timofti a salutat această inițiativă legislativă, pe care a promis că o va examina. Șeful statului și-a exprimat speranța că o asemenea normă legală ar imbunătăți climatul politic din Republica Moldova”, se arată în comunicatul Preşedinţiei.

Miercuri, Igor Dodon a anunţat intenţia Partidului Socialiștilor de a forma un „guvern de alternativă”.

Partidul Socialiştilor are o popularitate de „zero” procente, conform celui mai recent sondaj (BOP, 15 mai 2012).

Igor Dodon anunţă pe blogul său că Partidul Socialiştilor va elabora în următoarele luni un “Program Alternativ de Dezvoltare Economică”, “de esenţă socialistă”.

“Iar ideile ce se vor conţine în acest program ar putea fi utilizate fie de un Guvern de alternativă, care ar putea să apară peste câteva luni, fie vor servi ca idei călăuzitoare pentru o nouă guvernare, reformatată. Noul Guvern, oricare va fi originea lui, va trebui format pe criterii profesioniste, de competenţă, nu pe criterii de apartetenţă şi obedienţă partinică”, explică deputatul Igor Dodon.

Elldor.Info

2 Comentarii

  1. Witalik spune:

    Consider ca in cazul de fata, dl Igor Dodon, doreste doar sa se afirme in societate ca fiind un bun politician, onest fata de societate si propunerile pe care le face tin sa imbunatateasca situatia politica actuala, insa sa nu uitam ca dupa ce a parasit, a tradat partidul care la crescut in fata societatii si anume cel al comunistilor, rating-ul lui nu ca a coborit ci a ajuns la punctul sau de „inghet” si prin intermediul proiectelor date dl Dodon doreste sa se mentina pe arena politica.

    Cu siguranta vor aparea multe alte proiecte care vor fi mediatizate si insasi dl Dodon va aparea des la televiziune, acestea din urma fiind doar o promovare politica fiindca „daca nu se discuta – se uita”. Nu sustin nici un partid politic din RM insa mai mult de atit nu pot respecta si nu pot avea incredere in oamenii care isi schimba partidul, prietenii si cunoscutii.

    Pe tema data pot sa scriu mult mai mult, insa sunt sigur ca nimeni nu va citi nici aceste rinduri, pur si simplu scriu si eu ca nu am ce face si mai astept vreo stire interesanta sa mai apara intre timp.

  2. Elldor.Info spune:

    Scrieţi, noi citim cu atenţie comentariile.

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!