Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Reuniune a serviciilor secrete la Chişinău (SORB)

Publicat 02:20 | 31 mai 2012 // Republica Moldova, Social // 1.763 vizualizări

Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) al Republicii Moldova găzduieşte, în intervalul 30 mai – 1 iunie, şedinţa Consiliului conducătorilor organelor de securitate şi serviciilor speciale (SORB) din statele-membre ale Comunităţii Statelor Independente (CSI).
În calitate de observatori, la reuniune participă delegaţii ale serviciilor speciale din Germania, Franţa şi Italia.
La final, conducătorii delegaţiilor vor susţine o conferinţă de presă, notează Elldor.Info, cu referire la un comunicat de presă al SIS.

Participanţii la şedinţă vor audia rapoarte cu privire la realizarea programelor de colaborare între statele CSI în domeniul contracarării terorismului internaţional şi manifestărilor de extremism, de interacţiune în lupta cu criminalitatea pentru anii 2011-2013.

Printre subiectele reuniunii, sunt anunţate: extinderea cooperării în domeniul prevenirii şi combaterii terorismului internaţional, crimei organizate transnaţionale, actelor de cyberterorism, altor activităţi ilicite ce atentează la climatul regional şi general de securitate.

De asemenea, se va proceda la un schimb de informaţii cu privire la activitatea grupărilor ilegale transfrontaliere implicate în acapararea activelor financiare şi de alt tip ale întreprinderilor de stat şi private, desfăşurarea măsurilor conjugate de identificare a persoanelor suspectate de activităţi teroriste şi extremiste.

Eleonora Lisnic
Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!