Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Schimb de roluri între Vladimir Putin şi Dmitri Medvedev

Publicat 14:26 | 07 mai 2012 // Accente Info, Mapamond, Radar // 1.025 vizualizări

kremlin.ru

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, învestit în funcţie luni, 7 mai, l-a propus pe fostul preşedinte Dmitri Medvedev pentru funcţia de prim-ministru, potrivit paginii web a Kremlinului.

Conform prevederilor constituţionale, Vladimir Putin (fost premier) i-a expediat preşedintelui Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), Serghei Narîşkin, o scrisoarea în care-l nominalizează pe Dmitri Medvedev la funcţia de prim-ministru şi cere sprijinul deputaţilor pentru candidatul său.

Duma ar urma să aprobe la 8 mai candidatura lui Medvedev, cu majoritate simplă de voturi.

Vladimir Putin declara oficial în anii trecuţi că “Medvedev este cea mai potrivită persoană” să fie succesorul său în funcţia de premier, după ce el va câştiga alegerile prezidenţiale din 2012 şi va reveni la Kremlin.

Vladimir Putin, a fost ales la 4 martie 2012 preşedinte al Federaţiei Ruse pentru un al treilea mandat, de 6 ani.

Putin a devenit președinte interimar al Federaţiei Ruse la 31 decembrie 1999, după ce președintele Boris Elțin și-a dat demisia.
A fost ales preşedinte la scrutinul din 2000, iar în 2004 a câştigat un al doilea mandat, care s-a încheiat în mai 2008.
Pentru că nu avea dreptul la un al trelea mandat consecutiv de preşedinte, Vladimir Putin l-a sprijinit pe Dmitri Medvedev în alegerile prezidenţiale din 2008.
Devenind preşedinte, Dmitri Medvedev l-a numit pe Vladimir Putin în funcţia de premier.

Urma ca după alegerile prezidenţiale din 2012 rolurile să fie inversate.

Eleonora Lisnic
Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!