Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Tabăra „Europa Tinerilor” la Vadul lui Vodă

Publicat 19:52 | 07 mai 2012 // Accente Info, Radar, Republica Moldova, România, Social // 1.946 vizualizări

chisinau.md

Un grup de 40 de elevi din mediul rural al Republicii Moldova participă, în perioada 7-9 mai, la Vadul lui Vodă, la o tabără educaţională destinată dezvoltării abilităților și competențelor în domeniul lucrului în echipă și a managementului proiectului, informează Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP).

Tabără se desfăşoară cu sprijinul Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu JEF Moldova (Tinerii Europeni Federaliști) şi este implementată, în cadrul proiectului “Europa Tinerilor”, de către Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor (ATRAG) din Iași.

Evenimentul îşi propune drept scop stimularea potenţialului creativ, a acţiunii proactive şi a spiritului civic, precum şi crearea unei reţele de tineri care să contribuie la promovarea valorilor europene, democraţiei participative şi cetăţeniei active în Republica Moldova.

Programul este structurat în trei module de training: „Comunicare eficientă”, „Lucrul în echipă” şi „Managementul proiectelor”, prezentate de către 5 formatori din România, aleşi din rândul tinerilor din Iaşi, cu experienţă, abilităţi de comunicare şi interrelaţionare.

Tabăra se va încheia cu un workshop intitulat „Valori europene: democraţia participativă şi cetăţenia activă”, desfăşurat în data de 9 mai, Ziua Europei în Republica Moldova.

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor (ATRAG), fondată în anul 2005, desfășoară proiecte menite să contribuie la formarea tinerilor români din afara granițelor pentru a deveni viitori lideri, personalități complexe, cetățeni fideli sistemului de valori naționale și culturale românești, oameni de succes în domeniile lor de activitate.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!